Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 50. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

50. Teden slovenske drame

Četrtek, 18. junij 2020

Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!

Slovesno odprtje razstave 20. junija ob 20.30 vrtu Gradu Khislstein

Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!

DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU!

Slovesno odprtje razstave skupaj s premierno uprizoritvijo Monologov s kavča na Poletno muzejsko noč

20. junij ob 20.30 na vrtu Gradu Khislstein

Razstavo "DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU!" TEDEN SLOVENSKE DRAME - 50 LET smo pripravili v sodelovanju z Gorenjskim muzejem, SLOGI-jem ter Radiem Slovenija – programom Ars in je že odprta za obiskovalce v Gradu Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj.

Razstava nas popelje v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa da vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej so predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirali. Razstava ponuja vpogled v žlahtnost slovenskih dramskih besedil, ki se ravno zaradi Tedna slovenske drame in vizije širjenja slovenske dramske besede vse večkrat igrajo tudi na tujih gledaliških odrih.

Razstavo bosta slovesno odprla dr. Ignacija Fridl Jarc, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo RS in Matjaž Rakovec, župan MOK.

Slavnostno odprtje bomo pospremili z uprizoritvijo Monologov s kavča, ki so v času karantene zaživeli na spletu – tokrat pa prvič v živo.


Iskalnik