Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 50. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

50. Teden slovenske drame

Ponedeljek, 16. november 2020

Pogovor s Simono Hamer, avtorico nominiranega besedila za nagrado Slavka Gruma 2020

Pogovor s Simono Hamer, avtorico nominiranega besedila za nagrado Slavka Gruma 2020

Pogovor s Simono Hamer, avtorico besedila Vse OK:

Pogovor s Simono Hamer

 

Če bi okoliščine dopuščale, bi med 27. marcem in 6. aprilom potekal 50. Teden slovenske drame, vendar je epidemiološka situacija na žalost preprečila izvedbo festivala tako v spomladanskem kot nadomestnem novemberskem terminu. Odpoved je med drugim zajela tudi dogodka, ki že tradicionalno potekata v sodelovanju Prešernovega gledališča Kranj, Slovenskega gledališkega inštituta in AGRFT: Dan nominirancev, namenjen celostni predstavitvi besedil, ki jih žirija nominira za nagrado Slavka Gruma, in Večer Tedna slovenske drame, na katerem tik po izteku festivala vsako leto predstavimo nagrajeno besedilo mladega dramatika oziroma mlade dramatičarke.

Ker se pomembnima festivalskima dogodkoma nismo želeli povsem odpovedati, smo se odločili z avtoricami in avtorjem nominiranih besedil ter nagrajeno mlado dramatičarko posneti pogovore. Vodi jih Ana Perne iz Slovenskega gledališkega inštituta, pripravili pa smo jih v sodelovanju Prešernovega gledališča Kranj, Slovenskega gledališkega inštituta in Layerevo hišo. 

Žirija v sestavi Matej Bogataj (predsednik), Srečko Fišer in Amelia Kraigher je med enainštiridesetimi besedili za nagrado Slavka Gruma letos nominirala naslednja: Izkoristi in zavrzi me Ize Strehar, Naše skladišče Tjaše Mislej, rabljena roba Simone Semenič, Sedem dni Katarine Morano in Žige Divjaka ter Vse OK Simone Hamer. Žirija je spomladi tudi soglasno odločila, da med nominiranimi besedili letošnjo nagrado Slavka Gruma za novo izvirno slovensko dramsko besedilo prejme Tjaša Mislej za Naše skladišče. Obenem je žirija soglasno odločila, da med šestnajstimi prispelimi besedili nagrado za mladega dramatika oziroma mlado dramatičarko prejme Varja Hrvatin za besedilo Vse se je začelo z golažem iz zajčkov.


Iskalnik