Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 50. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

50. Teden slovenske drame

Ponedeljek, 7. december 2020

Na ogled e-razstava Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!

Teden slovenske drame - 50 let

Na ogled e-razstava Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!

Gledališčniki radi rečejo, da je vsaka premiera – še zlasti pa krstna uprizoritev – slovenskega dramskega besedila praznik v gledališču. In zato je letošnje leto za slovensko gledališče praznično – praznovali naj bi jubilejni 50. Teden slovenske drame. Žal smo bili organizatorji zaradi epidemije novega korona virusa primorani odpovedati osrednji del festivala, odpadli pa so tudi številni načrtovani vzporedni dogodki in prireditve.

Za polstoletno obletnico smo Prešernovo gledališče Kranj, SLOGI – Gledališki muzej in Gorenjski muzej v sodelovanju s 3. programom Radia Slovenija pripravili pregledno razstavo o festivalu. Na ogled je bila od maja do začetka oktobra v Gorenjskem muzeju v Kranju. Žal si jo je iz znanih razlogov ogledalo veliko manj obiskovalcev, kot bi si želeli. Zato vsaj del gledaliških gradiv, ki smo jih uporabili na "fizični" razstavi, predstavljamo na spletu, v okviru e-razstave Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! Teden slovenske drame – 50 let. Pripravila jo je mag. Tea Rogelj in v njej zajela utrinke s festivala, Grumove nagrajence, prejemnike nagrad za mladega dramatika, uprizoritve, ki so prejele veliko oz. Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev festivala ter nagrado občinstva, ob tem pa vključila tudi izbor festivalskih plakatov.

Razstava je na ogled na povezavi:

http://museu.ms/dvex?id=911&template=4&pLanguage=sl

Prijazno vabljeni k ogledu!


Iskalnik