Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 50. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

50. Teden slovenske drame

Iztok Mlakar

Tutošomato

SNG Nova Gorica, Gledališče Koper

Zasedba

Režiser Vito Taufer / Avtor besedil in glasbe songov Tereza Gregorič / Scenograf Voranc Kumar / Kostumograf Matic Hrovat / Oblikovalec svetlobe Igor Remeta / Oblikovalec zvoka Borut Čelik

Igrajo

Urška Taufer, Tjaša Horvat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Luka Cimprič, Žiga Udir, Rok Matek, Matija Rupel, Iztok Mlakar in instrumentalni trio (Matjaž Švagelj, David Šuligoj, Roman Kobal)

O uprizoritvi

Naslov izvirnika: Tutošomato

Iztoka Mlakarja je tokrat navdihnila Shakespearjeva Ukročena trmoglavka, besedilo je napisano v sočnem humornem severnoprimorskem narečju in z značilnimi Mlakarjevimi songi. Stari mafijaš Minolo Batista, zagovornik tradicionalističnega patriarhalnega življenja, ima tri hčere, lepe, zrele za ženitev, a v njihovo bližino ne spusti nobenega moškega. Bianca najbolj hrepeni po možitvi, Chiara bi čim prej rada prišla do očetovega denarja in je pripravljena vzeti za moža tistega, ki bi ji očeta pomagal spraviti s sveta, Katarina pa ne želi, da bi katera koli od njih doživela takšno zakonsko usodo kot njihova pokojna mati, ki je ob možu tiho in ponižno trpela, zato se odločno postavlja za pravice žensk. Čeprav se starega mafijaša vsi na smrt bojijo, se okoli hiše začno vrteti mladi moški z različnimi nameni – jim bo uspeli doseči, kar si želijo oziroma kar jim je bilo naročeno?

Fotogalerija

Tutošomato <em>Foto: Peter Uhan</em>
Foto: Peter Uhan
Tutošomato <em>Foto: Peter Uhan</em>
Foto: Peter Uhan

Iskalnik