Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 50. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

50. Teden slovenske drame

Varja Hrvatin

Vse se je začelo z golažem iz zajčkov

Društvo KUD Krik, Nova pošta, SMG

Zasedba

Režija Eva Kokalj / Video Peter Perunovič

Igrajo

Katarina Stegnar, Tines Špik, Lara Vouk, Chouchou

O uprizoritvi

Naslov izvirnika: Vse se je začelo z golažem iz zajčkov

Gledalci vstopijo v prostor, kjer jih čaka navodilo, po katerem se razdelijo na tri različne začetke (A, B in C). Prva odločitev gledalce pošlje v prostor, ki je inštalacijsko zasnovan po postajah, ki predstavljajo posamezne prizore avtobiografske pripovedi skozi občutje krivde. Vsaka postaja ima svojo QR-kodo, ki jo gledalec s telefonom poskenira, ta ga pošlje na zvočni ali video posnetek besedila ter usmeri k naslednji postaji v prostoru. Gledalci se individualno gibljejo po prostoru in odkrivajo različne plasti besedila in krivde. Z odločitvami, ki jih izbirajo, in QR-kodami, ki jih skenirajo, sami ustvarjajo potek zgodbe ter režirajo svoje doživetje znotraj inštalacijsko pripravljenega sveta. Ves čas jih v osrednjem delu prostora spremlja vonj sveže kuhanega golaža, ob katerem v kletki skaklja majhen živ bel zajček. Ko QR-kode gledalca pripeljejo do konca zgodbe, se pred njimi spet pojavijo trije konci (A, B in C). Vsak konec predvideva drugačen izhod, drugačen razplet zgodbe.

Besedilo je nastalo na delavnicah dramske pisave Vzkrik.

Gledalci naj imajo pripravljen pametni telefon s spletno povezavo, naloženo aplikacijo za skeniranje QR-kod (npr. QR Code Reader ali QR Code Scanner) in slušalke.

Fotogalerija

Vse se je začelo z golažem iz zajčkov <em>Foto: Zala Jelenc</em>
Foto: Zala Jelenc
Vse se je začelo z golažem iz zajčkov <em>Foto: Zala Jelenc</em>
Foto: Zala Jelenc

Iskalnik