Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 50. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

50. Teden slovenske drame

Petek, 10. julij 2020

Prijava predstav na 51. teden slovenske drame (2021)

Prijava predstav na 51. teden slovenske drame (2021)

Prešernovo gledališče Kranj kot organizator Tedna slovenske drame poziva producente k prijavi uprizoritev na 51. Teden slovenske drame najpozneje do 31. oktobra 2020.

Pravico do prijave predstav imajo vsa gledališča, gledališke skupine in samostojni gledališki ustvarjalci. Prijavijo lahko predstave oziroma avtorske gledališke projekte, nastale na osnovi slovenskih besedil in premierno uprizorjene med 1. januarjem in 31. decembrom 2020. S prijavo soglašajo, da bodo predstavo razen v izjemnih primerih izvedli na enem od prizorišč v Kranju.

Dramatizacije in priredbe, nastale na osnovi dramskih besedil tujih avtorjev, na festivalu ne morejo sodelovati. Selektor izbira med predstavami, ki so namenjene odraslemu občinstvu (15 +).

Razpis ni namenjen amaterskim gledališkim skupinam.

Prosimo vas, da pri prijavljenih predstavah upoštevate uprizoritvene možnosti na našem odru oziroma, da predstavo priredite za gostovanje v Prešernovem gledališču Kranj

Selektor 51. Tedna slovenske drame je Rok Andres. Prosimo, da mu omogočite brezplačen ogled prijavljenih predstav. in gledališki list za vse predstave, ki si jih želi ogledati. Če ogled ni mogoč, mora gledališče ali gledališka skupina selektorju zagotoviti posnetek uprizoritve na digitalnem mediju. Kontaktni podatki:

Rok Andres, Cesta svobode 3, 4240 Radovljica; rokandres@gmail.com.

 

Prenesi datoteke


Iskalnik